VEELGESTELDE VRAGEN

Waarom Parent Tribe?


Omdat we openheid omtrent het ouderschap willen creeeren. Een tribe is een groep waar je terecht kan en waar alles er mag zijn. Het is de familiesfeer waar de thee en koffie klaar staat. Een prettige omgeving waar je even je verantwoordelijkheid kan delen. Waar Facebook of Instagram soms hetzelfde Tribe gevoel van saamhorigheid oproepen, willen wij juist een plek zijn waar écht contact en steun de ruimte krijgt. Even uit de hectiek, als een familiehuis waar je je even kan opladen. Een tribe gaat ook over jouw eigen stam. Bij Parent Tribe gaat het over jouw stam in je gezin, als het goed geworteld is hij kan groeien en tot bloei komen. Kortom: een plek om te groeien!
Hebben jullie ook avonden voor alleen vaders of alleen moeders?


Nee nu niet. Stuur ons vooral even een berichtje als je hier behoefte aan hebt. Voor nu zijn de avonden een mix van vaders en moeders. Dat is een bewuste keuze. Wij zien de Tribe Nights als avonden voor alle ouders; mannen, vrouwen, samen of alleen(staand). Het is voor ons logisch omdat je dit ook vaak samen doet. We brengen allemaal iets anders mee. Die verschillen in mannelijke en vrouwelijke ervaring en energie zijn juist inzichtgevend. Wij voelen ons daarnaast niet lekker bij man versus vrouw gepraat. Je doet dit SAMEN. Er zullen altijd mannelijke opvoeders zijn en vrouwelijke. Elk kind heeft leraren, sporttrainers, opa's en oma's. Beide brengen iets. Dus bij deze een warme uitnodiging om dit te komen ervaren en te vertrouwen. Sommige specifieke onderwerpen lenen zich er wel goed voor om alleen met moeders of alleen met vaders te doen. Dit worden dan aparte events begeleid door Otto of Dorien met collega specialisten.
Bij een Tribe denk ik aan een zweverige sfeer. Wat kan ik van jullie verwachten?


Ons doel is juist om je te helpen met beide voeten op de grond te staan. Zodat je stevig kan zijn, passende keuzes kan maken en de juiste prioriteiten kan stellen. Zweverig nee dus. Maar wel in contact met gevoel! Verwacht dat zowel je hoofd, hart als lichaam mee doet. We willen geen uren in een cirkel praten maar je een fijne afwisselende avond bieden.
Ik vind een groep spannend. Bieden jullie ook 1 op 1 coaching?


Wij snappen heel goed dat dit spannend is. Vinden wij ook vaak voordat we ergens starten. Maar we geloven heel erg in het delen en juist horen van elkaar hoe complex en mooi de rol van ouder is. Als je twijfelt kom het dan vooral uitproberen of neem iemand mee! We bieden zeker ook indivuele coaching, ook als je meer wil dan alleen de Tribe Nights.
In onze organisatie zijn er veel ouders en wij zijn op zoek naar aanbod voor hun ontwikkeling. Kunnen jullie wat betekenen?


Jazeker! Ouders binnen een organisatie hebben andere behoeften, houden doorgaans veel ballen in de lucht en herijken hun prioriteiten. Als resultaat staat de 'work-life balans' vaak tijdelijk onder druk. Het kan zijn dat ze zichzelf hier niet bewust van zijn, doorknallen op de 'oude manier' en tegen klachten aanlopen. Of ze ervaren een loyaliteitsconflict naar zowel thuis als naar de werkgever maar vinden het lastig om dit bespreekbaar te maken. In al deze zaken kunnen wij ondersteunen om dit gesprek op gang te helpen. Een Tribe Night kan bijvoorbeeld helemaal op maat worden vertaald naar een workshop voor jullie organisatie. We maken graag kennis en brainstormen met jullie mee!
Staat je vraag er niet tussen?


Neem dan toch contact op. We horen graag waar je vragen over hebt. Ook als je even wil bellen om te kijken of het past, helemaal ok! Je kan een mailtje sturen naar parenttribeNL@gmail.com met je gegevens en dan bellen we je zsm.