top of page

OTTO

Otto in het kort

Ik ben Otto, de papa van Saar en van een nieuwe kleine aap die nu nog heerlijk aan het groeien is in de buik van de liefde van mijn leven en vrouw Pluis.

In mijn leven geniet ik het meest van papa zijn; buiten spelen, naar Artis gaan, zwemmen, maar ook gewoon een blokje om, een boodschap doen of het ultieme genot van rondjes fietsen met Saar voor op de fiets.

Naast dat ik vader ben, ben ik ook coach en trainer. In mijn werk vind ik het de grootste eer en uitdaging om iemand "koning of koningin' van zijn of haar eigen leven te laten zijn.

Vader zijn is voor mij een lang gekoesterde droom, een droom die waanzinnig is; waanzinnig mooi en soms ook waanzinnig uitdagend. 

Waarom Parent Tribe?

Toen Saar geboren werd bleven wij ons leven in grote lijnen leiden zoals daarvoor. Met werk, sporten, hier en daar een feestje of een borrel. Al snel kwamen we erachter dat dit voor ons kleine meisje te veel prikkels waren. Maar je kijkt om je heen en denkt, iedereen doet dit toch zo? Wij konden vroeger toch ook op een feestje onder de kapstok in slaap vallen?

Daarop volgde best een pittige tijd met zeer weinig slaap en veel gevoel van falen, waarom ging het bij andere ouders wel goed?!

Totdat we met andere ouders deelden dat het niet zo goed ging. Ineens kwamen de verhalen los van anderen dat het bij hen ook af en toe best pittig is, ook niet alles altijd rozengeur en maneschijn is. We merkten dat juist door onze shit te delen, anderen de vrijheid ervaarden dit bij ons te doen.

Ik merk dat echt zijn met elkaar als ouders onderling verre van 

vanzelfsprekend is. Terwijl je als ouder het meest wordt uitgedaagd in je eigen patronen en het voorbeeld wat of wie je bent. Hoe mooi zou het zijn als je elkaar juist dát kan laten zien?

Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid. Als je dat kan aankijken heb je een keuze. Voor jezelf en voor je kind.

 

Mijn grootste uitdaging als vader tot nu toe is

Tijd voor mijzelf blijven maken en tijd voor Pluis en mij te blijven maken. Het sluipt er zo makkelijk in als ik moe ben om me af te sluiten. Hoe snel het erin sluipt om elkaar dingen te verwijten. Daar bewust van zijn en het er samen over kunnen hebben is voor mij iets heel waardevols.

 

Mijn grootste succes als vader tot nu toe is

Is het kiezen voor mijn gezin en te kiezen om parttime te werken om de tijd dat Saar opgroeit ook echt bewust en van heel dichtbij mee te maken.

Het klinkt misschien vreemd, maar een groot succes voor mij was om een hele toffe werkopdracht af te blazen die ik graag wilde doen en waar ik persoonlijk veel uitdaging en groeimogelijkheid in zag. Echter moest ik dan kiezen een papadag op te geven en ik voelde heel sterk dat ik dat niet wilde dus heb de opdracht aan me voorbij laten gaan

Waarom met Dorien? 

Veiligheid! Echt zijn! Alles kunnen delen met elkaar! Vertrouwen! Bijzonder om samen met Dorien zo in Parent Tribe te geloven en dit neer te willen zetten.

  • Linkedin Otto
bottom of page