top of page

DORIEN

Dorien in het kort
Ik ben Dorien en samen met Joost zijn wij ouders van Jippe en Bieke. Jippe maakte mij ruim 5 jaar geleden moeder en ik wist direct, zonder echo, dat het een jongen zou worden. Pure connectie met mijn intuïtie! Zo gaaf!
 
Jippe gaf mij letterlijk energie en daadkracht om nieuwe keuzes te maken. En zo ging dat 3,5 jaar later weer: Bieke! En ook nu wist ik: 'het wordt een meisje'. En weer brengt ze mij iets om zo dankbaar voor te zijn, namelijk de kunst van het plezier maken en enorme gelijkwaardige liefde.
 
Door de kinderen ben ik intenser gaan voelen, de hoogte- maar ook de dieptepunten.  
Mijn dagen vul ik het liefst met dansen met mijn kinderen en samen stoeien. Het geluk is compleet met vrienden en familie om mij heen, open gesprekken en heel veel lekker eten. 
 
Daarnaast ben ik psycholoog, werk ik als coach / trainer. In mijn werk breng ik mensen het allerliefst in verbinding met alles wat leeft in zichzelf. Hieruit de kern halen is een enorme dankbare en uitdagende opdracht.
Waarom Parent Tribe?

Het begon bij mij met de verwondering dat als je als moeder een eerlijke ervaring deelt, daar een zucht van verlichting op volgt. Er zijn veel taboes die aandacht verdienen. Ik wil ouders letterlijk de ruimte bieden om hier open over te zijn.

 

We vergelijken ons bijvoorbeeld suf als ouders en streven naar perfectie. We zoeken dan zekerheid buiten onszelf door bevestiging te zoeken dat we het echt wel goed doen. Het resultaat is vaak 'wij – zij gepraat' of we gaan oordelen over de ander om onszelf een lift te geven. Mijn energie loopt daar helemaal van weg. Dit levert bar weinig op. In plaats daarvan zou ik ouders zelf willen versterken en aandacht schenken voor de enorme kracht die je IN JE HEBT. Ofwel: met beide benen weer op de grond! 

 

Ik geloof heel sterk dat bewust worden wat jou beweegt het niet alleen lichter en leuker maakt maar je dit ook in positieve zin kan doorgeven aan je kind. 

 

Daarvoor is het nodig dat we eerlijk gaan delen hoe het is om ouder te zijn. Dat is kwetsbaar want laten we eerlijk zijn we praten makkelijker over ons kind dan over onszelf in dit geheel. Eng? Ja! Maar geloof mij, dan juist kom het ervaren

Mijn grootste uitdaging als moeder tot nu toe is 

RUST! Voor mij is dat de ruimte blijven vinden om op te laden en uit de

zorg-stand komen. In het moederschap zit zoveel actie en doen, dat rusten en opladen gemakkelijk naar de achtergrond gaat. Ik vergeet het wel eens. 

Mijn grootste succes als moeder is

Ha! Dat vind ik nou meteen een lastige vraag! Ja hallo, denkt mijn kritische ik 'dat kan altijd beter!'. Misschien wel herkenbaar voor andere ouders. Maar de reden dat ik Parent Tribe zie als een start van iets veel groters is omdat ik goed ben geworden in prioriteiten stellen. Hierdoor is er ruimte om te zien wat er speelt bij mij, mijn kinderen en tussen ons. De vraag 'is dit iets van mij, van mijn kind of tussen ons?' gebruik ik dagelijks. 

Waarom met Otto? 

Otto is mijn mini Tribe: een veilige haven. Waar ik goed kan analyseren houdt Ot mij in het nu door te reageren. Hij voelt haarfijn aan wanneer iets een verhaal is of er echt toe doet. Ik waardeer enorm de eerlijkheid die hij inbrengt, het houdt mij scherp.

 

Samen delen we de missie om kwetsbaarheid te normaliseren en het talent om ergens een veilige open sfeer neer te zetten. Ik heb enorm veel zin in dit Parent Tribe avontuur! 

  • Black Instagram Icon
  • Dorien Linkedin
bottom of page